Over ons

   


De Magnusmannen (vanaf links)


Roland Dwarswaard

Frank Oudmaijer

Adrie Pater

Wilbert Korevaar

Cock van Ham

Ton Smakman

Kees Meereboer


Op de foto ontbreken:


Martien Oom

Willem Kooijman


(Foto Marc Moussault)


De Magnusmannen is een vriendengroep uit Schagen die sinds 3 jaar muziekavonden organiseert in verschillende  horecagelegenheden in de Magnusveste. Zelf niet gehinderd door enig muzikaal talent, is het streven van de Magnusmannen om periodiek niet-alledaagse muziekoptredens te verzorgen voor een brede doelgroep. Met als sleutelwoorden: gezelligheid, laagdrempeligheid en kwaliteit.


De Magnusmannen gingen op 1 augustus 2014 van start met een zeer succesvolle Beatles Night in café Spoorzicht, inclusief Beatles-quiz en voorprogramma van lokaal talent. Op 23 januari 2015 volgde een Seventies Night met de Beukers-brothers in hetzelfde horeca-etablissement, waarna op 31 juli 2015 een uitzinnige meezingavond werd gehouden met het betere Nederlandstalige lied. Van Boudewijn de Groot tot De Dijk, van Cornelis Vreeswijk tot The Scene.


De Magnusmannen sloegen op 20 februari 2016 hun vleugels uit naar de grote zaal van hotel Igesz aan de Markt in Schagen, waar de eerste Tribute Night werd gehouden met 3 topoptredens: Jacques Mees uit Tilburg als dé Nederlandse Bob Dylan-vertolker, Boys Named Sue uit Amsterdam als de beste en langstlopende Johnny Cash tributeband en Quotation, jarenlang de huisband op de fanclubavonden van Status Quo. Het werd een groot succes. De zaal was een dag van tevoren uitverkocht en de sfeer tijdens de avond was top!


Op 26 augustus 2016 vond in café Spoorzicht in Schagen de warming-up plaats van de tweede Tribute Night, met een Rolling Stones-avond met quizzen en een live-optreden van Remi, Edwin en Wilbert Beukers die meer dan 30 Stones-nummers speelden. Opnieuw een vol huis en een gezellige avond.


Op zaterdag 17 september 2016 vond de tweede Tribute Night plaats in de grote zaal van Igesz in Schagen, met achtereenvolgens tributes van The Beatles (Memphis goes to Liverpool), Blondie (Call Me Blondie) en Creedence Clearwater Revival (The Fortunate Sons). Het programma stond weer garant voor een topavond. Met de Queen-tributeband Rhapsody en support act Rockdogs (The Kinks, The Police, The Rolling Stones, The Who) kende de 3e Tribute Night van zaterdag 4 maar 2017 voor het eerst een volledig Engelse bezetting. Met een geweldige liveshow zette look-a-like Freddy Mercury en co de zaal in vuur en vlam.


De Magnusmannen gaan inmiddels al weer voor de 4e Tribute Night, met als thema: Disco ! Met op zaterdag 4 november 2017 opnieuw een Britse bezetting. Yvan Silva die in de huid van Michael Jackson kruipt en de UK Bee Gees Tribute Band die alle successen van de Brothers Gibb door de zaal van Igesz laten klinken.     


Komt u ook? De tickets kosten € 10 in de voorverkoop en € 12.50 aan de deur. De tickets kunnen vooraf worden gekocht via deze website (ga naar de Homepage), bij Igesz aan de Markt, bij Henk Bakker Bloemen op de Gedempte Gracht en bij alle organisatieleden. De avond begint om 20.30 uur. Vol is vol!